Η Σεβίλλη το Copa del Rey (videos)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ολοκλήρωσε τις εγχώριες υποχρεώσεις της η Σεβίλλη, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο μεγάλο τελικό του "Καμπ Νου" και έφτασε στην κατάκτηση του πέμπτου Copa del Rey της ιστορίας της (πρώτο μετά το 2007), ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τις Εσπανιόλ και Ρεάλ Ουνιόν ντε Ιρούν. Δίκαιη επικράτηση για το συγκρότημα του Αντόνιο Αλβάρες, που αποδείχθηκε περισσότερο διαβασμένος, συγκριτικά με τον ομόλογο του Κίκε Σάντσες Φλόρες, περιμένοντας υπομονετικά τους "ροχιμπλάνκος", μετά το γρήγορο γκολ που σημείωσε με το "καλημέρα" της συνάντησης.
Οι -τυπικά- γηπεδούχοι, είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και τελικά κατόρθωσαν να προηγηθούν μόλις στο 5'. Ο Κανουτέ δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά ο Καπέλ με νέο ισχυρό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα. Στη συνέχεια, οι "κολτσονέρος" ισορρόπησαν τον αγώνα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Πάλοπ. Στο 10', σε τριπλή ευκαιρία, ο έμπειρος γκολκίπερ έσωσε την προσπάθεια του Φορλάν, ενώ στο 41' και πάλι ο Ουρουγουανός άσος, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, ωστόσο προ κενής εστίας αστόχησε με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αγουέρο επίσης με το κεφάλι δεν κατάφερε να παραβιάσει τα καρέ των Ανδαλουσιάνων, αφήνοντας έτσι ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58', οι Σεβιγιάνοι απώλεσαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς, όταν ο Νεγράδο βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Χέα, όμως το πλασέ του κατέληξε πάνω στο νεαρό τερματοφύλακα. Στο 71' η Ατλέτικο απάντησε, με τους Χουράδο και Αγουέρο να βρίσκονται αμαρκάριστοι μέσα στην περιοχή, χωρίς να πετύχουν να πλασάρουν αποτελεσματικά. Στο τελευταίο τέταρτο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους Μαδριλένους να πιέζουν μάλλον ανορθόδοξα για την ισοφάριση, για να φτάσουμε στο 91', όταν ο Χέσους Νάβας, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των -τυπικά- γηπεδούχων, έφυγε ολομόναχος κόντρα στον Ντε Χέα και αφού τον πέρασε (με σχετική καθυστέρηση), "κλείδωσε" το τρόπαιο για τη Σεβίλλη.
Ατλέτικο: Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Περέα, Ντομίνγκες, Αντόνιο Λόπες, Ασουνσάο (60' Ραούλ Γκαρσία), Τιάγκο, Ρέγες, Σιμάο (60' Χουράδο), Φορλάν, Αγουέρο.
Σεβίλλη: Πάλοπ, Κονκό, Εσκιντέ, Σκιλασί, Λούνα, Ρενάτο (92' Λόλο), Ζοκορά, Καπέλ (87' Περότι), Χέσους Νάβας, Νεγρέδο (67' Ρομαρίκ), Κανουτέ.
Διαιτητής: Μεχούτο Γκονζάλες