Τα… παρακάλια

Την πεποίθησή του ότι η Λίβερπουλ θα τα δώσει όλα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Τσέλσι, αδιαφορώντας για το αν έτσι θα διευκολύνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αγκαλιάσει τον τίτλο, εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
"Έχω την πεποίθηση ότι θα αποδώσουν τα μέγιστα. Οι μεγάλες ομάδες δεν πετούν την ιστοριά τους και τις παραδόσεις για ένα παιχνίδι. Έχουν βρεθεί σε 11 ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχουν κατακτήσει 18 τίτλους. Αυτό είναι φανταστική ιστορία. Δεν την πετάς μακριά. Οι οπαδοί το γνωρίζουν αυτό επίσης. Πιστεύετε ότι οι οπαδοί θέλουν να γυρίσουν σπίτι λέγοντας πως οι παίκτες τους παραδόθηκαν και δεν προσπάθησαν και θα σκέφτονται ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί;", ξεκαθάρισε ο Σκωτσέζος τεχνικός, ο οποίος θυμήθηκε ότι και το 1995 η Λίβερπουλ έπαιξε για την ιστορία της σε μία ανάλογη περίπτωση.
Τότε οι "κόκκινοι" είχαν επικρατήσει επί της Μπλάκμπερν στο "Άνφιλντ", με τον Φέργκιουσον να υπενθυμίζει πως ήταν η ομάδα του πως δεν μπόρεσε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Γουέστ Χαμ για να πάρει το "δώρο" και τον τίτλο.
"Εξαρτιώμασταν από τη Λίβερπουλ και εκείνη πήρε το αποτέλεσμα. Σίγουρα υπήρχαν τότε αρκετοί Άγγλοι παίκτες στην ομάδα εκείνη την ημέρα και κατάλαβαν την ιστορία της Λίβερπουλ. Όμως δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλη μεταστροφή και οι τωρινοί παίκτες να μην καταλαβαίνουν την ιστορία της Λίβερπουλ."