Γκέκας: Να το δούμε σαν γιορτή

Λίγο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ο Φάνης Γκέκας τόνισε πως πήρε την καλύτερη επιλογή ενώ για την προσπάθεια της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ υποστήριξε ότι οι διεθνείς πρέπει να δουν τη διοργάνωση σαν γιορτή ενώ υπογράμμισε ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι το εναρκτήριο με την Νότια Κορέα. Επίσης δήλωσε ότι δεν υπήρχε υπήρξε πρόταση από ελληνική ομάδα για την απόκτηση του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή επιθετικού στον «SentraFM»
Αρχικά για την μεταγραφή του στην Αϊντραχτ: «Ήθελα να υπογράψω πριν γίνει το Μουντιάλ. Με τη Λεβερκούζεν συμφωνήθηκε ένα ποσό, για το οποίο το είχαμε συζητήσει. Ήθελα να συνεχίσω στο εξωτερικό, προτεραιότητα μου ήταν το γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς τους γνωρίζω και ξέρω τι γίνεται. Μιλούσα και με κάποιες ισπανικές ομάδες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».
Δήλωσε ότι δεν τον πλησίασε κάποια ελληνική ομάδα: «Οχι, δεν είχα καμία ενόχληση». Για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας εν όψει Μουντιάλ: «Τα πράγματα είναι καλά. Δεν έχουν μαζευτεί ακόμα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Περιμένουμε από αύριο, μετά το τέλος των πλέι οφ, να συγκεντρωθούμε, για να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να γίνει συντήρηση στους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των παιχνιδιών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άγχος. Πρέπει να το δούμε σαν γιορτή, γιατί, αν αγχωθούμε, θα είναι ό,τι χειρότερο για την ομάδα. Πρέπει να μετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις. Η ομάδα είναι καλά, γίνεται αυτό που πρέπει και πιστεύω ότι κάτι μπορεί να βγει. Είναι μεγάλη επιτυχία να βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση και εύχομαι να συμβαίνει και τα επόμενα χρόνια. Να δούμε την καλή όψη του νομίσματος, γιατί θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από το Μουντιάλ και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Στη συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω ότι το ματς με την Κορέα θα είναι πιο δύσκολο. Η Νιγηρία παίζει περισσότερο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς οι παίκτες της παίζουν στην Ευρώπη. Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, είναι άγνωστο για εμάς. Δεν έχει τα μεγαθήρια που θα μπούμε μέσα και θα φοβηθούμε, αλλά είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
nooz.gr