Κασάνο: «Νούμερο ένα προπονητής ο Μουρίνιο»

Λίγο πριν την αναμέτρηση της Ρόμα με τη Σαμπντόρια στο "Ολίμπικο", όπου οι πρωτευουσιάνοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Αντόνιο Κασάνο φρόντισε για μία ακόμα φορά να ταράξει τα νερά. Σε συνέντευξή του στο "Sky Sport Italia" ο «Φανταντόνιο» δήλωσε ότι θα πανηγυρίσει αν σκοράρει μέσα στο σπίτι της πρώην ομάδας του. Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Ελπίζουμε να είναι μία μεγάλη βραδιά για εμάς, για τη Σαμπντόρια και για τους στόχους μας. Όταν θα επιστρέψω στο Ολίμπικο δεν θα λάβω σίγουρα ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Πάντα δέχομαι προσβολές όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και θα παραμείνει ένα απλό παιχνίδι. Φυσικά και θα γιορτάσω, αφού η μοναδική ομάδα κόντρα στην οποία δεν θα το κάνω είναι η ομάδα της γενέτειρας μου, Μπάρι".
"Σίγουρα δεν μιλάμε πολύ με τον Τότι, όμως τα έχουμε ξαναβρεί. Έχω παίξει με θρύλους όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ρονάλντο, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και Ραούλ, αλλά δεν με κατάλαβε κάποιος από αυτούς όπως ο Τότι. Ήταν ο παίκτης με τον οποίο διασκέδαζα περισσότερο και αυτός που μου έβγαλε τον καλύτερο ποδοσφαιρικό εαυτό μου. Ο Ρόμα από την πλευρά του απέδειξε την αξία του κάνοντας αλλαγή στο ημίχρονο του ντέρμπι με τη Λάτσιο τους Τότι και Ντε Ρόσι. Τον θαυμάζω πολύ καθώς κατά τη θητεία του στη Γιουβέντους ήταν ο μόνος που υποστήριζε την απόκτησή μου. Έκανε τα πάντα για να με πάει στο Τορίνο και θα τον ευχαριστώ πάντα για αυτή την κίνηση. Ελπίζω τουλάχιστον να πάει κάποια στιγμή στην Εθνική Ιταλίας."
Επιπλέον, ο Κασάνο αναφέρθηκε στην κόντρα που είχε με τον Λουίτζι Ντελ Νέρι αλλά και στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Ζοσέ Μουρίνιο:
"Ακολουθώντας το ένστικτό μου, πέτυχα περισσότερα από 100 γκολ στην καριέρα μου. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια εξήγηση. Ο κάθε προπονητής όμως έχει τη φιλοσοφία του. Ο τεχνικός της Σαμπντόρια πήρε μία απόφαση πρόσφατα και με άφησε εκτός ομάδας. Το αποδέχτηκα παρά τη θέλησή μου όμως είναι ο προπονητής και εγώ είμαι ο παίκτης. Όλοι είδαν τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο ένα προπονητής στον κόσμο χωρίς αμφιβολία, για αυτά που έχει κάνει και αυτά που κάνει και τώρα. Έχει χαρακτήρα, σοφία, εξυπνάδα και σε επίπεδο τακτικής είναι φαινόμενο."