Κρόιφ: «Ο Ζλάταν έχει πολλά να μάθει»

Ως ένα «κακό παίκτη με καλή τεχνική ή ένα καλό παίκτη με κακή τεχνική» αποκάλεσε ο θρυλικός Ολλανδός πρώην άσος της Μπαρσελόνα και του Αγιαξ, Γιόχαν Κρόιφ τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. «Πρέπει να δώσει περισσότερα βάση των δυνατοτήτων του», τόνισε για τον «Ιμπρα» ο επίτιμος πρόεδρος της «Μπάρσα» σε συνέντευξη του στην σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet».Ο Κρόιφ αναφέρθηκε στο τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει ο Σουηδός στράικερ: «Πρέπει να είσαι αποτελεσματικός, ειδικά αν έρχεσαι σε μια μεγάλη ομάδα από μια άλλη χώρα. Τα δυσκολότερα βήματα αφορούν την νοοτροπία».
Ο Ιμπραϊμοβιτς μεταγράφηκε στους Καταλανούς το περασμένο καλοκαίρι από την Ιντερ ενώ το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησε ο Σάμουελ Ετό για τον οποίο ο Κρόιφ έπλεξε το εγκώμιο για την ικανότητα του να αλλάζει από την επίθεση στην άμυνα. «Λεπτομέρειες όπως αυτές πρέπει να βελτιώσει ο Ιμπραϊμοβιτς γιατί στην Ιταλία εάν ένας επιθετικός χάσει την μπάλα δεν πειράζει. Όμως εάν ένας επιθετικός της Μπαρσελόνα χάσει την μπάλα, είναι ο πρώτος που τρέχει να καλύψει».
Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» τόνισε πως η Μπαρσελόνα μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 κόντρα στην Ιντερ στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βολές κατά του Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι καλός προπονητής αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος που κοουτσάρει. Μου αρέσουν περισσότερο προπονητές όπως ο Ράικαρντ και ο Γκουαρδιόλα που είναι τζέντλεμεν. Πιστεύω πως στο άθλημα αυτό δεν μετρά μόνο η νίκη».