Ντρογκμπά, Ετό και Εσιέν υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου στην Αφρική

Για τον τίτλο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή του 2009 θα συναγωνιστούν Ντρογκμπά, Ετό και Εσιέν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της «μαύρης ηπείρου». Ντρογκμπά και Ετό έχουν κατακτήσει το βραβείο στο παρελθόν, ενώ ο Εσιέν ήταν στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο δεν έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη διάκριση.
Θεωρητικό προβάδισμα ανάμεσα στους τρεις έχει ο Σάμουελ Ετό ο οποίος έχει βραβευθεί με τον συγκεκριμένο τίτλο τρεις συνεχόμενες χρονιές, το 2003, το 2004 και το 2005. Από την άλλη μεριά ο Ντιντιέ Ντρογμπά απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση το 2006, ενώ το 2007 αναμενόταν να πάρει ξανά το βραβείο, ωστόσο αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή απονομής, η οποία διεξαγόταν εν μέσω της τελικής φάσης του Κόπα Άφρικα του 2008 στην Γκάνα, με αποτέλεσμα ο τίτλος να καταλήξει στον Φρεντερίκ Κανουτέ από το Μάλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τίτλο του κορυφαίου για το 2008 απέσπασε ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ από το Τόγκο, ενώ η ανακοίνωση για τον νικητή του 2009 θα λάβει χώρα στις 11 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκρα.
sportdog.gr