Ο Γιώργος Ντάσιος στο Campion.gr!

Με το θέμα του κορωνοϊού να κυριαρχεί - και όχι άδικα - στην Ελληνική και Παγκόσμια επικαιρότητα, συνομιλήσαμε με τον Τεχνικό Διευθυντή του ΠΑΣ Γιάννινα και σημαία της ομάδας, Γιώργο Ντάσιο. Το αντικείμενο της κουβέντας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Μιλήσαμε μαζί του για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά που επέδειξε η Γιαννιώτικη ΠΑΕ με την προληπτική διακοπή των προπονήσεων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την οποία έκανε αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου.
Επίσης μας είπε για τις οδηγίες που έδωσαν στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, για το χρονοδιάγραμμα της συνέχειας και για το εάν έχουν κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια Αρχή της Σούπερ Λιγκ 2.
Ο Γιώργος Ντάσιος είναι επίσης επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, καθώς διατηρεί την καφετέρια "Two2Match" στην Ελεούσα Ιωαννίνων, και φυσικά τον ρωτήσαμε για τον βαθμό στον οποίο τα νέα δεδομένα έχουν επηρεάσει την επιχείρησή του.

Γιώργο ο ΠΑΣ Γιάννινα επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, καθώς ήταν μία από τις πρώτες ομάδες στην Ελλάδα που διέκοψαν προληπτικά τις προπονήσεις τους λόγω του επικίνδυνου ιού, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Θεωρώ ότι στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε έπρεπε να γίνει διακοπή των προπονήσεων άμεσα προστατεύοντας την υγεία όλων. Με την βοήθεια κιόλας του ΠΕΑΚΙ προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό τα μέτρα προστασίας και να μην καθυστερήσουμε. Έτσι προστατεύσαμε στο μέτρο του δυνατού, τους ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, τους επισκέπτες του Πανηπειρωτικού που έρχονται για να αθληθούν, αλλά και όλους όσους εργάζονται σε αυτό.

Τι οδηγίες δώσατε στους ποδοσφαιριστές;
Το πρώτο που είπαμε είναι να υπάρχει ψυχραιμία και όχι πανικός. Τους είπαμε να προσέχουν την ατομική τους υγιεινή και των γύρω τους, να πλένουν τακτικά τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικά κτλ και να προσέχουν τις συναναστροφές τους. Να μην βρίσκονται με πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους, να μένουν όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι τους και γενικά να είναι πολύ προσεκτικοί. Επίσης εάν εμφανίσουν το παραμικρό σύμπτωμα, τους είπαμε να τηλεφωνήσουν στον γιατρό της ομάδας και να τους πει τι να κάνουν στην συνέχεια. Το κυριότερο όλων όμως είναι να μην υπάρχει πανικός.

Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την συνέχεια;
Βαδίζουμε όπως οι υπόλοιποι. Μέχρι τουλάχιστον τις 27 του μήνα δεν θα γίνονται προπονήσεις και ο κάθε ποδοσφαιριστής θα προπονείται ατομικά. Πρέπει ο κάθε ένας να βρει κάποιο χώρο να κάνει προπόνηση, χωρίς όμως να επηρεάζει τον συνάνθρωπό του. Πρέπει να βρίσκονται σε φόρμα λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας γιατί η υγεία είναι το σημαντικότερο.

Έχετε κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος για την συνέχεια;
Δεν υπάρχει κάτι, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε πάλι. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, όλα είναι στον αέρα. Επαγγελματικές ομάδες, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση. Περιμένουμε πολλά πράγματα να διευκρινιστούν.

Εσύ Γιώργο ως επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, τα νέα δεδομένα πόσο έχουν επηρεάσει την επιχείρησή σου;
Η επιχείρηση όπως ήταν αναμενόμενο έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και βαδίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Υπάρχουν έξοδα που "τρέχουν", πληρωμές των υπαλλήλων, λογαριασμών κτλ. Καλό είναι το κράτος να δώσει διευκρινήσεις και κάποια βοήθεια. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και πολλά πράγματα μένουν πίσω.